İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Vatan KARAKAYA ve akademik personelin katılımıyla 29 Eylül 2021 tarihinde saat 11:00’da AYDEP üzerinden online olarak gerçekleşmiştir.
Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Vatan KARAKAYA açılış konuşmasında Üniversitemizin gelecek hedeflerinin belirlenerek bu hedeflerin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı ve model bir üniversite olma gerekliliklerinin yerine getirilmesinin önemini anlattı. Üniversitemizin ve fakültemizin her zaman yeni hedefler belirlemesinin gerekliliğini vurgulayarak akreditasyon süreci ve bu sürecin önemini ifade eden bir konuşma gerçekleştirdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, Üniversitemizin başarı ile yürüttüğü 5 büyük projeden bahsetti. Bütünleşik Kalite Sistemi ile başlayan bu sürecin, Pilot Üniversite ile devam ettiğine ve Üniversitemizin çok büyük bir başarı ile altından kalktığı AYDEP sistemi ile şahlandığına değindi. Aynı zamanda Jeotermal İleri Teknolojileri hakkında bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Vatan KARAKAYA kalkınma planlarında dahi yer alan bu süreçte fakülte personelinin üzerine düşen görevini ve sorumluluklarının yerine getirilmesinin önemini vurguladı. Bu süreçte özellikle akademik bilgilerin projelerle üretime geçmesi gerekliliğini açıklayan Rektörümüz, toplumdaki akademik kurum rolümüzün çok önemli olduğunu vurguladı. Toplumun yeniden inşasının ve gelişiminin akademik birikim ile gerçekleşebileceğini ve beklentilerin de bu yönde olduğunu ekledi. Son olarak kalite sürecinde kat edilen başarının devamlılığının personelin özverisi ile mümkün olduğunu ifade eden Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Vatan KARAKAYA akreditasyon sürecinin de akademik ve idari personel ile başarılı bir şekilde tamamlanacağına olan inancını ve güvenini vurguladı.

Son olarak yeni akademik yıl için fakülte personeline başarı ve sağlık dileklerini ileten Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Vatan KARAKAYA toplantıdan ayrıldı. Dekanımız Prof. Dr. Nur ÇETİN akademik kurul toplantısının devamında, fakültemizin 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı faaliyetlerini değerlendirerek yeni dönemde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler üzerinde durdu.

Dekanımız Prof. Dr. Nur ÇETİN tarafından fakültemize ilişkin raporlar sunulduğu ve karşılıklı değerlendirmelerin yapıldığı akademik kurul toplantısında akademik çalışmaların fakültemiz için önemi vurgulandı ve akreditasyon sürecinin detayları Doç. Dr. Emine ŞENER tarafından açıklandı.