Fakültemiz 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak açılmış, 2006 yılında Ahi Evran Üniversitesi’ne devredilmiştir. 2009-2010 eğitim-öğretim dönemi itibariyle öğrenci alımına başlayan fakültemiz, toplam 57 akademik personel ile; İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve Maliye olmak üzere 5 aktif bölüm ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Sosyal Hizmetler bölümü ise hazırlık aşamasındadır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibarıyla 1456 öğrencisi bulunan Fakültemizde, akademik danışmanlığını fakültemiz öğretim elemanlarının üstlendiği öğrenci toplulukları gerçekleştirdikleri, konferans, söyleşi, gezi, kamp, ziyaret ve sektör buluşmaları ile öğrencilerimizin kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sağlamaktadır.

Öğrenci Topluluklarımız

Ahi Biliştay Topluluğu
Doğa Sporları Topluluğu
Ekonomi Topluluğu
Genç Yöneticiler Topluluğu
Kariyer ve Yönetim Topluluğu
Pusula Topluluğu
Uluslararası İlişkiler ve Medeniyet Araştırmaları Topluluğu
Yeni Dünya Uluslararası İlişkiler Topluluğu

Fakültemizde, iç ve dış paydaşlarla yapılan düzenli toplantılarla, bölümlerimizin eğitim programlarının güncel kalmasına özen gösterilmektedir. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde oluşturulmuş olan AYDEP uzaktan eğitim modülü ile derslerimizin tümü pandemi sürecinde çevrim içi olarak verilmektedir.