Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde eğitim öğretim gören Türkmenistanlı öğrenciler tarafından, Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30. yıldönümü dolayısıyla “Türk Dünyası Buluşuyor” isimli bir program düzenlendi.

Program ilk olarak Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında hazırlanan resim sergisinin açılışı ile başladı.


Serginin ardından program açılış konuşmaları ile devam etti. Programın açılış konuşmasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin yaparak programın, Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30. yıldönümünün kutlanması amacıyla hazırlandığını ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın “Ahi Evran-ı Veli’nin akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturunu devam ettirerek tüm uluslararası öğrencilere kucak açtığını söyledi. Rektör Karakaya sayesinde üniversitemizde her yıl uluslararası öğrencilerin arttığını ve aktif bir şekilde öğrenim gördüklerini anlatan Çetin, bu sayede Türkiye ile Türkmenistan arasında dostluk ve kardeşliğin gücünün de arttığını vurguladı. Türkiye’de eğitim ve öğretim gören uluslararası öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı kararı ile bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklerde staj yapma imkanı bulduklarına dikkat çeken Dekan Prof. Dr. Nur Çetin, aynı zamanda İçişleri Bakanlığının düzenlediği bir çok etkinliğe de öğrencilerin katıldıklarını vurguladı. Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30. yıldönümünü kutlayan Çetin, yeni eğitim öğretim yılının da hayırlı olması temennisinde bulundu.



İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz alarak Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30. yıldönümünü en kalbi duygularla kutladı.

Programın sonunda Kırşehir Türkmenistanlı öğrenci temsilcisi Agamyrat Boryyev’e Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanliyev tarafından Lisans Diploması verildi.